Negen fun facts over The Big Bang Theory


Happy season nine! Vorige week ging het negende seizoen van The Big Bang Theory in première.  Om dit te vieren lees je hier negen leuke feitjes over de nerds die al onze harten veroverd hebben de afgelopen jaren! BEVAT MOGELIJK (KLEINE) SPOILERS.

1. Leonards bril is zo nep als maar kan: er zitten niet eens glazen in! Vanwege technische redenen is het niet handig om glazen in zijn bril te zetten. Johnny Galecki draagt gewoon een leeg montuur. Is het jou ooit opgevallen?

big bang theory weetjes feitjes informatie

2. Mayim Bialik, de actrice die Amy speelt, is het enige castlid dat ook daadwerkelijk een PhD heeft behaald.

Ze behaalde in 2008 een doctoraat in neurowetenschappen. Voor haar afstuderen schreef ze een proefschrift over het Syndroom van Prader-Willi. Wow!

3. Aan het begin van de serie hebben Kaley Cuocokaley cuoco johnny galecki relatie
(Penny) en Johnny Galecki (Leonard) een geheime relatie gehad met elkaar.

Ze waren bijna twee jaar samen toen de relatie verbroken werd. Het lijkt mij heel vreemd om samen met je ex een stel te spelen op televisie, maar gelukkig zeggen ze zelf nog altijd goede vrienden te zijn.

 

4. Kevin Sussman, de acteur die Stuart speelt, heeft net als zijn personage in een stripboekenwinkel gewerkt.

Hij zal in ieder geval geen moeite hebben met zich inleven in zijn personage!

big bang theory seizoen 9 weetjes

5. Veel kijkers interpreteren Sheldon’s gedrag als symptomen van Asperger, maar de producers hebben meerdere keren ontkend dat Sheldon Asperger of een andere autistische stoornis heeft. Jim Parsons, de acteur die Sheldon speelt, geloof daarentegen wel dat Sheldon Asperger heeft.

sheldon cooper autistisch asperger

6. Begin dit jaar nam de serie een serieuze wending toen de moeder van Howard overleed. Het was een tragische aflevering, maar nog tragischer is de reden dat Mrs. Wolowitz uit de serie geschreven werd: de actrice die haar (stem) speelde, overleed vorig jaar november aan de gevolgen van kanker.

Carol Ann Susi is 52 jaar oud geworden.

Carol Ann Susi, de stemactrice van Howards moeder
Carol Ann Susi, de stemactrice van Howards moeder

7. De serie zit vol kleine, onopvallende wetenschappelijke referenties.

Amy woont bijvoorbeeld in appartement nummer 314, een referentie aan pi.

8. Er zijn wetenschappers ingehuurd voor de serie om ervoor te zorgen dat alle wetenschappelijke informatie wel echt klopt.

Het zou natuurlijk ook wel gênant zijn om fouten te maken en daar vervolgens door kijkers op gewezen te moeten worden. Elke theorie en formule die aan bod komt is geverifieerd door dit team. Ik denk dat de gemiddelde kijker het trouwens niet eens op zou vallen als er iets niet klopt. Maar ja, je kan maar beter zo accuraat mogelijk zijn.

big bang theory informatie formules theorie

9. Penny is het enige personage van wie de achternaam nog nooit genoemd is.

In seizoen 9 horen we dat Penny de achternaam van Leonard aanneemt na het huwelijk en dus voortaan Penny Hoffstadter zal heten. Of we ooit haar eigen achternaam zullen horen, blijft nog even een raadsel…

 

Over seizoen negen

In seizoen negen zien we Leonard en Penny eindelijk trouwen, proberen Amy en Sheldon proberen om te gaan met hun recente relatiebreuk. Naar verluid verhuist Leonard uit zijn gedeelde appartement met Sheldon en proberen de andere mannen samen een band te vormen. Ook zullen we meer te horen krijgen van Amy’s achtergrondverhaal. Ik ben benieuwd!
Seizoen negen heeft 24 afleveringen en loopt tot begin 2016.

©CBS

Advertenties

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s