10 weetjes over Finding Dory (2016)


Finding Dory, het langverwachte vervolg op Pixarklassieker Finding Nemo verschijnt volgend jaar juni in de bios. Ik was nieuwsgierig naar de ontwikkelingen rond de film en heb de 10 meest interessante weetjes voor je op een rijtje gezet! Just keep swimming! (eh, reading!)

 1. Het verhaal:

  Zes maanden na de gebeurtenissen in ‘Finding Nemo’ herinnert Dory zich ineens iets uit haar verleden.  Voor een vergeetahtige vis als Dory natuurlijk heel bijzonder, en daarom besluit ze direct op pad te gaan naar de plek waar ze is opgegroeid: een maritiem instituut in Californië. Samen met Nemo en Marlin gaat ze op zoek naar haar ouders. Onderweg komen we veel nieuwe én oude personages tegen.finding dory verhaal bioscoop release plot

 2. Marlin en Nemo komen allebei weer terug en ook een deel van Nemo’s aquariumgenootjes zullen we weer zien.
   finding dory verhaal personages
 3. De ouders van Dory worden vertolkt door Diane Keaton en Eugene Levy (papa Levenstein uit American Pie!)finding dory verhaal personages ouders
 4. Er wordt al sins 2012 gewerkt aan de sequel. Moet je nagaan hoeveel werk zo’n animatiefilm is!

  Het script en storyboard moeten gemaakt worden, duizenden frames moeten getekend en geanimeerd worden, alles moet gemonteerd worden en dan moeten er ook nog stemmen overheen. Pfoe!Finding Nemo: the making of

 5. Het script moest in 2013 aangepast worden na de release van de documentaire Blackfish, die het dierenleed in Sea World onder de aandacht bracht.

  In het originele script bleven sommige personages aan het einde wonen in zo’n soort dierenpark maar na de wijzigingen krijgen ze de mogelijkheid om toch terug naar de zee te gaan.

 6. De stem van Nemo is in Finding Dory anders dan je gewend bent.

  Alexander Gould, de originele stemacteur, is inmiddels 21 en heeft een te diepe stem voor de rol van de kleine Nemo. De jongere Hayden Rolence neemt het stokje over van Alexander. Schattig is ‘ie wel, he?

 7. Andere acteurs die een stem in hebben gesproken zijn o.a. Ellen DeGeneres (Dory), Albert Brooks (Marlin), Idris Elba, Kaitlin Olson, Dominic West en Ed O’Neill (bekend van Modern Family en Married With Children)

  Ed O'neill finding dory

 8. De film wordt gemaakt in IMAX 3D! Hierdoor zullen de bioscoopkaartjes waarschijnlijk wel wat duurder zijn.
 9. Finding Nemo werd 12 jaar geleden uitgebracht. Feeling old yet?

  finding dory finding nemo 13 jaar geleden

 10. De releasedatum is 17 juni 2016. In Nederland moeten we helaas nog ietsjes langer wachten, hij verschijnt hier vanaf 29 juni in de bioscoop.

  finding dory 2016

Advertenties

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s