10 monsterlijke weetjes over Jurassic World (2015)


Afgelopen week ben ik naar Jurassic World geweest. Ik ben gek op films waarin we leren dat we niet moeten spotten met de natuur (ze slaat altijd terug!) en Jurassic World viel dan ook niet tegen. Qua script, personages en verhaallijn had hij veel sterker gekund, maar Jurassic World is dan ook meer  bedoeld als actiefilm. En actie krijg je!

De gigantische, angstaanjagende vleesetende dinosaurus ‘Indominus Rex’ is niet alleen heel erg hongerig, maar ook een stuk intelligenter dan de medewerkers van het park hadden kunnen denken.
Hij laat zich niet vangen en richt een totale ravage aan in het park en het ene slachtoffer valt na het andere. De monsterlijkheid van dit wezen zorgt voor behoorlijk wat spanning in de film (ik heb de hand van mijn vriend bijna platgeknepen) en dit maakt goed dat er veel clichés in de film zitten.

Jurassic World draait nu in de bioscoop. Met o.a. Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Irrfan Khan, Nick Robinson en Judy Greer.

10 monsterlijke weetjes over Jurassic World

1. Er waren al plannen voor de film in de vroegen jaren ’00 en de bedoeling was dat de film rond 2005 uit zou komen. Wegens vele scriptherzieningen en obstakels in de productie is de film maar liefst 10 jaar opgeschoven!

 

2. Een groot deel van de inkomsten van Jurassic World komt van grote Amerikaanse bedrijven. De oplettende kijker is het vast wel opgevallen: de blockbuster zit stampvol met product placement. Zo zijn alle smartphones en gadgets goed zichtbaar van het merk Samsung en heeft het telecombedrijf een gesponsord onderzoekslab. Het hotel op Isla Nublar is van de Hilton-keten en we zien verschillende personages Starbucks drinken. Oh, en Chris Pratt zit overduidelijk in een Coca Cola-commercial wanneer Claire hem thuis komt opzoeken. Kijk hier voor meer voorbeelden!

jurassic world samsung product placement

 

3. Het budget van de film bedroeg 150 miljoen dollar. In het openingsweekend werd er in de VS al een omzet gedraaid van 204 miljoen dollar.

4. Dr Henry Wu was eerder al te zien in Jurassic Park en is nog altijd werkzaam voor het park.

dr henry wu
Henry Wu in Jurassic Park (boven) en Jurassic World (onder)

5. Isla Nublar, het eiland waar zowel het vroegere Jurassic Park als Jurassic World gebouwd is, ligt ongeveer 200 km van de kust van Costa Rica. Helaas is het eiland geheel fictief, anders zou het zeker veel potentie hebben voor toeristen 😉
isla nublar jurassic world

6. Het marketingteam van Universal heeft een complete website opgezet voor het fictieve moederbedrijf van Jurassic World: Masrani Global. Op de website kun je zelfs solliciteren voor een baan bij het bedrijf.

7. Volgens de filmmakers is de T-Rex die je ziet in deze film dezelfde als de gevreesde vleeseter in het eerste deel, Jurassic Park. Er zouden zelfs littekens zichtbaar zijn van zijn gevecht met de Velociraptors in dat deel.
De Velociraptors zijn overigens ook dezelfde als in Jurassic Park. Inmiddels zijn ze alleen goed getraind door Chris Pratt, in een poging om ze tam te maken. Toegegeven: in sommige scènes waren de vleeseters best schattig.

Jurassic-World-Velociraptors-1
8. Volgens schrijver/regisseur Colin Trevorrow wordt er gesproken over het maken van een vervolgfilm. Helaas is de kans groot dat we hier weer jaren op moeten wachten.

9. Talkshow-presentator Jimmy Fallon heeft een gastrol als virtuele tourgids in één van de attracties. Dit is gedaan met een dikke knipoog naar de tours van filmstudio Universal, waar Fallon ook de virtuele gids is en dezelfde flauwe humor gebruikt.

10. Kirsten Stewart is overwogen voor de rol van Claire, maar uiteindelijk vonden de filmmakers haar te jong.
la_ca_0226_jurassic_world

 

Poll: Ben jij voorstander van de herintroductie van dinosauriërs?

Advertenties

2 reacties op ‘10 monsterlijke weetjes over Jurassic World (2015)

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s