‘The Hunger Games’ trilogie krijgt misschien meer films


Filmdistributeur Lionsgate heeft laten weten dat het bedrijf actief onderzoek doet naar de mogelijkheid om de Hunger Games-franchise uit te breiden met meer films.

Achtergrondverhalen rond The Hunger Games

De filmserie, gebaseerd op gelijknamige boeken van Suzanne Collins, komt in dit najaar tot zijn einde na de verschijning van Mocking Jay – Part 2. Vanwege de immense populariteit (tot nu toe brachten de films 2,2 miljard dollar op met alleen nog maar de bioscoopkaartjes) zou het geen gek idee zijn om meer films te produceren. Voor zowel prequels als sequels zijn veel mogelijkheden, ondanks dat schrijfster Suzanne Collins hier niets voor geschreven heeft. De Hongerspelen vonden al jaren plaats vóór aanvang van de trilogie, wat filmmakers de kans geeft om het politieke en culturele achtergrondverhaal van Panem verder uit te diepen.  Ik zou het erg interessant vinden om meer te weten te komen over de achtergrond van Het Capitool en hoe de districten tot stand zijn gekomen, en ik denk dat alle diehard-fans ook erg enthousiast zullen zijn dat ze nog een keer in het Hunger Games-universum gezogen kunnen worden.

Harry Potter spin-off

Ook regisseur Francis Lawrence zou gelijk tekenen voor een nieuwe film. Eerder vergeleek hij een uitbreiding van de franchise al met de Harry Potter spin-off Fantastic Beasts and Where to Find Them: ”In de wereld van Harry Potter is er veel dat uitgelegd kan worden. Het is verleidelijk om nog een verhaal te vertellen uit die wereld, maar de vraag is of het publiek hierin geïntresseerd is zonder hoofdpersonages Harry, Ron en Hermelien. Hetzelfde geldt voor The Hunger Games. Er zijn genoeg verhalen te vertellen, maar zou het hetzelfde zijn zonder Katniss?”

Ik gok dat ze precies dáár nu mee bezig zijn: uitzoeken of het publiek geïntresseerd zou zijn. Zou jij geïntresseerd zijn in een film over eerdere jaren van de Hongerspelen (bijvoorbeeld die van Haymitch) of de geschiedenis van de districten?

 

 

Advertenties

4 reacties op ‘‘The Hunger Games’ trilogie krijgt misschien meer films

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s