5 heerlijke films die je elke kerstvakantie moet kijken


1. Home Alone (1990, 1992)

Er zijn maar twee mogelijkheden als het gaat om Home Alone: je vindt de films geweldig óf je haat ze. Persoonlijk ben ik groot voorstander van de kerstraditie om elk jaar Home Alone 1 en Home Alone 2 te kijken, puur om te genieten van Kevin McCallister’s geweldige gezichtsuitdrukkingen en de stomzinnige acties van boeven Marv en Harry.
Over Home Alone 3, 4, 5, 6, 7, 8  en 9 (hoeveel delen zijn er eigenlijk?) wil ik het niet hebben. Zonder Macaulay Culkin geen Home Alone.

 Keep the change, ya filthy animal.

4507231c-dd0b-467b-820d-990e87e2ce73

2. How the Grinch Stole Christmas (2000)

In deze filmbewerking van The Grinch steelt Jim Carrey de show als het groene, kersthatende monster. Ondanks het kinderlijke karakter van de film en het onrealistische volkje dat in ‘Whoville’ woont, ontkom je er niet aan om medelijden te hebben met de arme, weggepeste Grinch die bitter geworden is door een gebroken hart.
En stiekem herkennen we ons allemaal wel een beetje in hem, toch?

7ad6cf6c46a455fd994fcb9f47e3779e

3. Love Actually (2003)

Bill Nighy, Hugh Grant, Colin Firth, Martin Freeman, Keira Knightley, Alan Rickman en Liam Neeson. Een betere cast voor een feelgood-film kun je niet vinden. De kleine Sam die stapelverliefd is, de onhandige secretaresse waar we ons allemaal in herkennen  (‘Hello, David. I mean “sir”. Shit, I can’t believe I’ve just said that. And now I’ve gone and said “shit” – twice. I’m so sorry, sir‘) en de getuige die hopeloos verliefd is op de bruid van zijn beste vriend; ik kan er geen genoeg van krijgen. Humor, kerst, romantiek en heel, heel veel onhandige mensen vormen samen de perfecte kerstfilm. O ja, en natuurlijk de foute levensles van oude rocker Billy Mack:

4. Bridget Jones’s Diary (2001)

Ze zingt dronken karaoke op de kerstborrel van haar werk, valt voor de verkeerde man, is altijd overdressed óf underdressed, zet zichzelf voor schut op nationale televisie en verder is haar leven is één grote aaneenschakeling van ongemakkelijke momenten. Toch houden we van Bridget en is het heerlijk om naar haar te kijken.

kerstfilms

5. The Holiday (2006)

Amanda (Cameron Diaz) en Iris (Kate Winslet) willen allebei hun stressvolle leven en ex-vriend ontvluchten en besluiten voor een paar weken van huis te wisselen. De één komt het uit zonnige, rijke Californië en de ander woont in een koud en vervallen huisje in Engeland. Voor beiden is het flink wennen aan hun nieuwe leventje en dit levert hilarische scènes op. De personages van Cameron en Kate zijn geweldig en het is vermakelijk om te zien hoe de Amerikaanse en Britse cultuur clashen in deze film.

kerstfilms

 

Heb jij nog aanvullingen op deze lijst?

Laat hieronder je reactie achter!

Advertenties

Een reactie op “5 heerlijke films die je elke kerstvakantie moet kijken

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s