Deze week in de bioscoop: Annie


Wie kent hem niet, de musical ‘Annie’ over het roodharige weesmeisje dat op zoek gaat naar haar ouders. Deze week komt er een opvallede, moderne filmbewerking uit van Annie. De film is geproduceerd door Will & Jada Smith en Jay-Z, en in plaats van haar kenmerkende bos rode krullen heeft Annie een gigantisch afro-kapsel.

Het verhaal

Annie (Quvenzhané Wallis) is een 10-jarig weesmeisje dat woont bij Colleen Hannigan (Cameron Diaz), haar alcoholische pleegmoeder die vier weeskinderen in huis heeft om geld te krijgen van de overheid. Annie’s leven verandert drastisch wanneer de rijke politicus Will Stacks (Jamie Foxx) haar leven redt als ze bijna wordt aangereden door een auto. Deze actie word gefilmd en blijkt razend goed te zijn voor het imago van de politus, wiens carriè net in het slop begon te raken. Na deze publiciteitstrekker besluit Will Annie onder zijn hoede te nemen. In de eerste instantie is dit puur een marketingactie om zijn imago te boosten, maar als snel krijgen de twee een hechte band en blijkt Annie meer invloed op hem uit te oefenen dan hij vooraf had zien aankomen.

Liedjes in Annie

Net als het origineel (1977) is deze bewerking van Annie ook een musical. De soundtrack heeft grotendeels bekende nummers uit de oorspronkelijke musical (It’s a Hard Knock Life, Tomorrow) maar er worden ook nieuwe nummers gezongen.

Persoonlijk ben ik totaal geen fan van musicalfilms, maar de trailer belooft een hartverwarmende film met veel humor en geweldige acteerprestaties. Annie is momenteel al genomineerd voor twee Golden Globes.
Bekijk de de trailer:

 

Annie draait vanaf 17 december in de Nederlandse bioscopen. Met o.a. Jamie Foxx, Cameron Diaz, Quvenzhané Wallis, Rose Byrne en Bobby Cannavale.

Advertenties

Een reactie op “Deze week in de bioscoop: Annie

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s