Top 10 wereldberoemde acteurs/actrices met een talenknobbel


Wie zegt dat je voor acteren geen goed stel hersens nodig hebt? Deze 10 wereldberoemde acteurs spreken allemaal een andere taal. Vooral Mila Kunis (Russisch), Sandra Bullock (Duits) en Viggo Mortensen (Deens) maken goede vrienden wanneer ze in het buitenland zijn.

1. Sandra Bullock – Duits

Sandra’s moeder was een Duitse operazangeres, en tot haar 12e woonde ze dan ook in Duitsland. Daarna bleef haar moeder altijd Duits praten tegen haar waardoor ze het nooit verleerd heeft.  Erg indrukwekkend!

2. Natalie Portman – Hebreeuws

Natalie is geboren in Jeruzalem en woonde daar tot ze op haar 3e verhuisde naar de VS. Doordat ze daar naar een Joodse school ging, heeft ze vloeiend Hebreeuws leren spreken. Toen ze ouder was heeft ze ook nog een tijd gestudeerd aan de universiteit in Jeruzalem.

3. Mila Kunis – Russisch

Tot haar 7e woonde Mila in Ukraïne, waarna haar gezin naar Los Angeles verhuisde omdat ze ‘geen toekomst zagen’ in de voormalige Sovjet-Unie. Gelijk hadden ze. Ze weigert overigens om in interviews te praten over de huidige toestand in Ukraïne. ”Het feit dat ik daar gewoond heb tot mijn 7e, betekent niet dat ik mij identificeer met het land” aldus Kunis.

4. Viggo Mortensen – Deens

Viggo is een echte wereldman. Hij heeft, samen met zijn Amerikaans-Deense ouders, een paar jaar in Denemarken gewoond voordat hij op zijn 11e in New York settelde. Hij heeft verder ook wisselend in Argentinië, Spanje, Engeland en Kopenhagen gewoond. Naast Deens spreekt hij ook vloeiend Spaans.

5. Johnny Depp – Frans

Johhny Depp heeft ruim 14 jaar een relatie gehad met Vanessa Paradis, een Franse zangers/model.  Samen met hun kinderen hebben ze tot 2011 in Frankrijk gewoond, waar Depp ook ook een tijd eigenaar is geweest van bar-restaurant Man Ray. Zijn Frans is dan ook fomidable.

6. Charlize Theron – Afrikaans

Charlize is geboren in Zuid-Afrika en verhuisde na haar 18e naar Los Angeles. Ze leerde hier (na veel oefenen) perfect Engels te spreken, maar Afrikaans is haar moedertaal. Het grappige is dat Zuid-Afrikaans gebaseerd is op Nederlands. Hoeveel begrijp jij van wat ze hier zegt?

7. Ben Affleck – Spaans

Ben heeft als kind een jaar lang door Mexico gereisd en leerde hierdoor Spaans. Muy Bueno!

8. Colin Firth  – Italiaans

In The King’s Speech (2010) speelde hij een stotterende koning, maar in het echt heeft Colin Firth weinig moeite met taal. Colin is in 1997 getrouwd met de Italiaanse Livia en wonen nu afwisselend in Londen en Italië. Hij begon Italiaans te leren toen ze begonnen te daten en inmiddels spreekt hij het vloeiend.

9. Joseph Gordon-Levitt – Frans

Jospeh is een zelfbenoemde ‘Fransofiel’ en heeft Franse litaratuur gestudeerd.

10. Mark-Paul Gosselaar – Nederlands

Mark-Paul was als 15-jarige een grote ster met zijn rol als Zack in Saved by the Bell. Zijn vader is Nederlands en zijn moeder Indisch-Nederlands. Hij is de jongste en het enige kind dat niet in Nederland geboren is. Dankzij zijn Nederlandse ouders spreekt hij wel vloeiend Nederlands, al dan niet met een Amerikaans accentje.

 

Advertenties

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s