Ian McKellen (Gandalf) ziet mogelijkheid tot meer Tolkien-films na The Hobbit


Dat zei de 75-jarige acteur tijdens de première van The Hobbit: the Battle of the Five Armies, die gisteren plaatsvond in Londen.

‘In 2001 zei Peter Jackson dat dit het einde was en dat het allemaal voorbij was, maar dertien jaar later staan we weer hier. Ik denk niet dat dit het einde van de reis is’  aldus McKellen.  Hiermee verwijst hij naar de vraag of dit écht het definitieve einde is van de verfilmingen van J.R.R. Tolkien’s verhalen. Na drie films van the Lord of the Rings en drie Hobbit-films, lijkt het erop dat regisseur Peter Jackson voorgoed klaar is met de fictieve wereld  Midden-Aarde.

Juridische kwestie

Zelfs al zou hij zin hebben om aan nog zo’n monsterlijk groot project te beginnen, dan is er nog een flinke juridische kwestie waar gewerkt aan moet worden.  Er ligt nog genoeg Middle Earth-materiaal om te verfilmen (zoals de Silmarillion en de Kinderen van Húrin) maar de rechten hiervan zijn in handen van familieleden van schrijver J.R.R. Tolkien.  In eerdere interviews gaf zijn zoon, Christopher, al aan dat hij geen fan is van de filmbewerkingen en hij weigerde zelfs Peter Jackson te ontmoeten.   

Hoe leuk het ook zou zijn, het lijkt er niet op dat er voorlopig aan een nieuwe film gewerkt gaat worden. Ik kan me voorstellen dat Ian McKellen, na 15 jaar verbonden te zijn geweest met zijn personage Gandalf en de fantasiewereld van Tolkien, een beetje moeite heeft met het idee van een definitief einde.

The Hobbit: the Battle of the Five Armies draait vanaf 10 december in de Nederlandse bioscopen.
Bekijk de trailer hier:

Advertenties

Reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s